Wie zijn we?

De klant staat bij ons centraal.
We vertrekken van de behoefte van de klant en werken dan een oplossing uit op maat van de klant. En dat start van bij het bepalen van het juiste product bij de bestelling en de zorgvuldige keuze van onze grondstoffen.

Onze productie gebeurt onder het waakzame oog van de productie-verantwoordelijke en het vervoer gebeurt met ons eigen materiaal en door onze werknemers.

Met Carl staat nu de vijfde generatie van de familie Vandenschrieck aan het roer van ons bedrijf. Hij is opgegroeid in het molenaarshuis en dus al vele jaren betrokken in het reilen en zeilen van de molen. Zijn opleiding als veearts is uiteraard ook nuttig bij het adviseren van onze klanten.

Zijn vader Willy Vandenschrieck is maalder en hart en nieren en we kunnen nog steeds rekenen op zijn expertise en goede raad om onze diensten steeds te verbeteren.
Samen met onze medewerkers zorgen zij er voor dat onze klanten elke dag opnieuw
de beste service krijgen.

Onze geschiedenis

Onze molen ligt in Herfelingen, te midden van het glooiende landschap van het Pajottenland. In de streek staat de molen ook bekend als de Karonjemolen.
De Karonjemolen staat al beschreven in documenten en kaarten van 1775 en was een windmolen met een gunstige ligging op de Barakkenberg, aan het kruispunt met de Schepdaelstraat en de Ekkelenbergstraat.

De karonjemolen, een staakmolen met open voet, kwam in handen van de familie Vandenschrieck in 1867. Landbouwers uit de streek brachten hun tarwe met paard en kar naar de molen om nadien met bloem terug naar huis te vertrekken.
In die tijd waren er 5 molens in Herfelingen. In 1922 werd de windmolen afgebroken en werd overgeschakeld op andere energiebronnen.

Vandaag worden het veevoederfabriek en de molen elektrisch aangedreven.
Door de jaren heen werden de installaties regelmatig uitgebreid en vernieuwd.
De meest recente vernieuwing betreft de installatie in 2018 van een volledig nieuwe molen.

We ontvangen het graan nog steeds rechtstreeks van de landbouwers uit de streek en vullen ze aan met zorgvuldig uitgekozen granen en grondstoffen. Door de volledige beheersing van deze keten, bekomen we kwaliteitsvolle producten aan een eerlijke prijs.